Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیج دانشکده‌های علوم اجتماعی دانشگاه تهران و علامه طباطبایی طی نامه‌ای به ریاست قوه قضائیه، پیرامون حواشی اخیر درمورد فیلم‌های منتشر شده از زندان اوین، نکاتی را من‌باب نظارت بر زندان‌ها بیان کردند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشکده‌های علوم اجتماعی دانشگاه تهران و علامه طباطبایی طی نامه‌ای به ریاست قوه قضائیه، پیرامون حواشی اخیر درمورد فیلم‌های منتشر شده از زندان اوین، نکاتی را من‌باب نظارت بر زندان‌ها بیان کردند که متن این نامه به شرح زیر است:

 

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

ریاست محترم قوه قضائیه
جناب آقای حجت‌السلام محسنی اژه‌ای

انتشار تصاویر دوربین‌های مداربستۀ زندان اوین وضعیت نامناسب ادارۀ زندان‌ها را در معرض دید همگان قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی چهار دهه گذشته موضوع وضعیت زندان‌ها هرازچندگاهی مطرح شده و اقدامات مقطعی، از قبیل تعیین هیأتی ویژه برای بررسی موردی یا صدور بخشنامه برای رعایت حقوق زندانیان و نظایر آن صورت گرفته است، اما عموماً تمهیدات اساسی و ساختاری برای جلوگیری از این وضع اتخاذ نشده است. سال‌هاست منتقدان و برخی زندانیان اعلام کرده‌اند که در بازداشتگاه‌ها و زندان‌ها حقوق ابتدایی زندانیان نقض می‌شود و شاهد خشونت‌هایی هستیم. اوضاع زندان‌های فشافویه، تهران بزرگ، شهرستان‌ها و بازداشتگاه‌ها از زندان اوین نامطلوب‌تر است. طی این سال‌ها برخی زندانیان و بازداشت شدگان در زندان‌ها به دلایل مبهم سلامت یا جان خود را از دست داده‌اند.

رئیس محترم قوه قضائیه!
مستحضر هستید چه در چهارچوب گفتمان دینی و چه از منظر انسانی، برخورداری از حقوق اولیه حق هر زندانی است. آموزه‌های اسلام بر مدارا و حفظ کرامت انسانی تاکید دارند، اما گویا در زندان‌ها «کرامت» افراد خدشه‌دار می‌شود. زندان در تعالیم اسلام محل اصلاح و بازپروری بوده و مکانی برای جبران گذشته است. اما اکنون بستری برای استمرار جرائم و حتی توسعۀ آن شده است. همچنین مغفول ماندن برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی ویژه، زندان را از نهادی برای اصلاح و از بین بردن زمینه‌های زایش جرم، به محل و زمینه‌ای برای افزایش آن بدل ساخته است. باید به زندانی به عنوان یک انسان نگریست و تلاش گردد تا زندانی، انسانیت و شخصیت خود را بازیافته و مجدداً به جامعه و محل زندگی خود بازگردد.

اصلاح وضعیت کنونی زندان‌ها نه فقط محدود به اقداماتی کوتاه‌مدت و یا صرفاً عذرخواهی بعد از وقوع اتفاقاتی نظیر مورد اخیر، که نیازمند اقداماتی جدی در جهت تحقق امکان نظارت عمومی بر زندان‌ها و چاره‌اندیشی برای رفع تعارض منافع میان مدیریت و نظارت بر زندان‌ها توسط نهادی یکسان، و اقداماتی از جمله محول کردن کامل یا بخشی از وظیفۀ نظارت بر زندان‌ها، به نهادی غیرذی‌نفع است. مادامی که قانون با هدف تقویت شفاف‌سازی و نظارت‌پذیر شدن اقدامات سازمان زندان‌ها اصلاح نشود، روال همین خواهد بود. چاره‌اندیشی برای اصلاح وضعیت کنونی زندان‌ها و نظارت بر آن‌ها، از مهم‌ترین اولویت‌های قوۀ قضاییه به شمار می‌رود. به‌نظر می‌رسد اراده تحول در وضعیت زندان‌ها منوط به تمرکز ویژه رئیس قوه قضائیه و تشکیل کمیته‌ای ویژۀ بررسی و پیگیری مطالبات ذیل است:

- تغییر در ساختار و نظارت بر زندان‌ها و رفع تعارض منافع در زندان‌ها با تفکیک سازمان زندان‌ها از قوه قضائیه و الحاق آن به وزارت دادگستری؛ تدوین برنامه اصلاح و تربیت زندانیان و توجه ویژه به کانون اصلاح و تربیت با همکاری دانشجویان؛ اجازه بازدید حضوری از زندان‌ها برای سازمان‌های مردم‌نهاد و فعالین اجتماعی؛ افزایش ظرفیت و تسهیل پذیرش کارآموزان رشته مددکاری اجتماعی در زندان‌ها.



والسلام علی من اتبع الهدی

امضاکنندگان نامه:

بسیج دانشجویی دانشکدهٔ علوم اجتماعی دانشگاه تهران
بسیج دانشجویی دانشکدهٔ علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: قوه قضائیه زندان زندان اوین نظارت بر زندان ها بسیج دانشجویی علوم اجتماعی دانشگاه تهران نظارت بر زندان ها علامه طباطبایی زندان ها زندان اوین قوه قضائیه زندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۱۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دانشگاه تهران درباره پست جدید همسر ابراهیم رئیسی

رییس دانشگاه تهران با صدور احکامی همسر رییس جمهور و معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور را به عنوان عضو هیات اجرایی جذب دانشکده خانواده این دانشگاه منصوب کرد.

به گزارش مهر، رئیس دانشگاه تهران در این مراسم با اعطای حکمی انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور را به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی و منصوب کرد. محمد مقیمی، همچنین جمیله علم الهدی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و همسر رئیس جمهور را به عنوان عضو دیگر هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی کرد.

روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، نسبت به برخی حاشیه‌سازی‌ها درباره بهره‌مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی مرتبط با مأموریت‌ها و فعالیت‌های این دانشکده، واکنش نشان داد.

متن توضیح روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به این شرح است:

باسمه تعالی

در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیأت علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛

• تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.

• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه

• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت

• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری

• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده

• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده

• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده

• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)

دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)

دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمند پور)

مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)

مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسائل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیأت علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

دیگر خبرها

  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • توضیح دانشگاه تهران درباره پست جدید همسر ابراهیم رئیسی
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • توضیح دانشگاه تهران درباره بهره مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا
  • اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد
  • افتتاح نخستین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • افتتاح اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران افتتاح شد